De feestdagen van 2016

Het is al bijna weer zover: de kerst staat voor de deur.

Onze website krijgt een nieuw jasje, Sinteklaas cadeau.

Van 16 tot en met 18 december 2016 vindt in Dordrecht de grootste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland plaats met talloze kramen, eetstalletjes, enzovoort, en vooral het kerstconcert van Johnny’s Rattleshakin’ Bluesband.

Nou gewoon, zondag 16.00 uur in Café Merz in Dordrecht.

Texel Blues

Op 9 en 10 oktober hebben we in Vincent City Lounge in Den Burg tijdens het Texel Bluesfestival gespeeld. Het waren als vanouds weer 2 stampende bluesavonden voor een volle bak. Een weekend met lovende recensies van het publiek en de organisatie.

Texel den Blues
Texel den Blues

Enig en uniek optreden van Johnny’s Rattle Shakin’ Bluesband

Al jaren is Johnny’s Rattle Shakin’ Bluesband een vaste gast in alle steden van de Parade.

Dit jaar doorbreken wij de traditie door uitsluitend in Rotterdam een eenmalig optreden te geven. Op de openingsavond op 18 juni 2015 staan wij weer als vanouds in Café Correct om onze mengeling van stampende blues, rockabilly en classics te laten horen. De temperatuur in Café Correct zal weer stijgen tot waarden die zelfs in het zuiden van de States zeldzaam zijn.

Voor onze fans uit Den Haag, Utrecht en Amsterdam — als ze nog eens een nummer van Little Walter willen horen — zit er niks anders op om met de bus, trein, fiets of desnoods liftend naar Rotterdam te komen op 18 juni.

Wij hebben nieuwe oefenruimte in centrum van Rotterdam

Sinds een paar maanden beschikken wij over een fantastische oefenruimte in het Schieblok midden in Rotterdam. De ruimte is een studio in aanbouw met een vette akoestiek. We horen eindelijk wat we spelen. Dat is af en toe schrikken, vaak verrassend…. maar het doet ons ook stijgen tot op grote muzikale hoogte. Wij houden niet zo van spelen in oefenruimtes. We treden liever op. Als er dan toch geoefend moet worden, kun je geen betere ruimte treffen. Kijk op de foto’s voor een impressie van onze oefensessies. Maak je geen zorgen: Johnny was er ook bij!

The Blues in Bijdorp

Afgelopen zaterdag ging de Rattle Shakin’ Bluesband, met Johnny weer los. Op de 40 jarige bruiloft van Liesbeth en Theo werd ‘the blues gespeeld’ zoals tie is  bedoeld. Vol overgave, passie en emotie voor een fantastisch publiek dat met zichtbaar plezier bleef dansen.  Een geweldig feest.

DIZZY, dat is lang geleden !

Dit is jullie kans om oude tijden te laten herleven.

Johnny’s Rattleshakin’ Bluesband speelt zondagmiddag a.s. (7 december) in Dizzy aan de

’s Gravendijkwal.   Zo vanaf 16.00 uur ongeveer.

Een mooie tijd voor een biertje en voor ons om weer eens lekker voluit te gaan met een afwisselend maar Ohhhh  zo swingend repertoire dat klinkt als vanouds.

Ik hoop jullie allemaal te zien zondag.

groetjes Nick

 

Blues tijdens Kerstmarkt

 

Voor wie even wat anders wil, is er zondag 15 december een muzikaal middagje in Café Merz, met een optreden van Johnny’s Rattle Shakin’ Bluesband. Deze band staat er om bekend voor een levendige sfeertje te zorgen met hun aanstekelijk bluesgeluid. Dit ervaren viertal speelt in principe geen eigen nummers, maar tal van onbekende hits van minder bekende grootheden.  Oude bluescoryfeeën komen langs in het rustig gedeelte van het repertoire, waarna heel dansbaar het stevige werk niet wordt gemeden. Jimi Hendrix, Dr. John The Nighttripper en soms een paar oude Stones nummers omdat het zo lekker meezingt. Ieder jaar weer weten deze muzikanten er een aangename stemming van te maken. Zelfs tot verrassing van Ferry de Klerk, eigenaar van Merz: “ Zij zijn in staat om in een wisselwerking met het publiek iets tot stand te brengen, waardoor er samen iets wordt opgebouwd. Een warm sfeertje, want elk jaar weer komen er flink wat mensen op af. ” Dus op 15 december om 16.00 uur even langs Merz gaan voor blues met chocolademelk. Aan de Korte Kalkhaven.